Lenzen

Bij een contactlens aanmeting zullen wij als eerste een uitgebreide oogmeting doen om de sterktes vast te stellen. Daarna kijken wij met een spleetlamp – een microscoop – het voorste segment van het oog na. Wij beoordelen de kwaliteit van de oogleden, het hoornvlies en de traanlaag op het oog met een corneatopograaf. Met dit apparaat maken wij een foto van het hoornvlies en hiermee kunnen wij de bolling van het oog berekenen.

Aan de hand van al deze gegevens bekijken wij wat de beste optie qua lenzen voor jou is. Lees hieronder over onze verschillende soorten lenzen.

Daglenzen

De lenzen worden een dag gedragen en ‘s avonds weggegooid. Hygiëne is een groot voordeel van deze lenzen. Er zitten geen schoonmaakroutines aan vast. Een ander voordeel is dat dit de dunste lenzen zijn die je kunt dragen.

Maandlenzen

Deze lenzen mag je 30 dagen dragen. Iedere maand vervang je dus de set lenzen. ‘s Avonds gaan deze lenzen uit. Wij staan achter het dragen van maximaal 13 á 14 uur per dag. Voor mensen die dagelijks lenzen willen dragen met een hoog comfort zijn maandlenzen vaak de beste optie.

Vormvaste contactlenzen

Vormvaste (harde) contactlenzen bestaan uit een heel ander materiaal. De tijd dat je deze lenzen dagelijks kunt dragen is ongeveer twee jaar. Vooral bij mensen met hoge sterktes of waarbij de traanlaag minder van kwaliteit is, zijn vormvaste lenzen vaak de juiste optie. Het wennen aan dit soort lenzen duurt echter wel langer dan bij de zachte dag- en maandlenzen.

Voor iedere kijkwens een oplossing

Deze verschillende type lenzen zijn er in sferische (in alle richtingen hetzelfde qua sterkte), torische (lenzen met een cilinder) en multifocale varianten. Voor iedere kijkwens is er zodoende een oplossing.

Maak een afspraak of kom langs. Wij staan voor je klaar!

NEEM CONTACT OP