Brillenglazen

Bij ons kun je kiezen uit verschillende soorten brillenglazen. Ieder type brillenglas heeft zijn eigen specifieke kenmerken om het zicht te verbeteren. Samen bekijken we welke soorten glazen het beste passen bij jouw situatie.

Lees hieronder over onze verschillende soorten brillenglazen


Enkelvoudige glazen

  • Een myoop persoon heeft moeite met het kijken op afstand, maar ziet voor dichtbij alles scherp.
  • Een hypermetroop persoon ziet van nabij slecht, maar op afstand over het algemeen wel goed. Echter, doordat de ogen zich continu moeten inspannen om het scherpe zicht te behouden kunnen er bij inspanning zoals autorijden of aan het eind van de dag toch kijkproblemen voor de verte ontstaan.
  • Een presbyoop is iemand die problemen krijgt met lezen, wat over het algemeen leeftijdsgerelateerd is.

Enkelvoudige glazen helpen deze problemen op te lossen. Deze glazen zijn verkrijgbaar met verschillende coatingslagen, zoals ontspiegeling en een hardingslaag. Bij hogere sterktes kan het aan te raden zijn de glazen dunner te laten slijpen voor een beter zicht en minder gewicht op de neus. Een mooie bijkomstigheid is dan ook dat het cosmetisch fraaier wordt.


Progressieve Glazen

Een multifocaal glas heeft een overloop in sterkte. Recht vooruit kijkend zit de sterkte voor veraf, daarna loopt het glas naar onder over in de leessterkte. In de middenzone zie je ook helder op de tussenafstanden, zoals bijvoorbeeld een computer of het dashboard van de auto.

We hebben verschillende soorten multifocale glazen. De verschillen zitten in de vertekeningen die zich aan de zijkanten van het glas bevinden. Kijk je recht vooruit, dan merk je de vertekening het minste. Werp je je blik naar links of rechts dan kun je de vertekening merken. Samen met onze klant kijken wij naar welke type multifocaal glas het beste bij hem/haar behoeftes past, alvorens we een keuze hierin maken.

Een bifocaal glas bestaat uit twee segmenten. Eén voor de verte en onderin één voor het lezen. Vroeger zag je duidelijk een scheidingslijn zitten, maar door de nieuwe technieken is het leessegment bijna onzichtbaar. Dit type glas heeft als voordeel dat het minder vertekeningen geeft dan een multifocaal glas. Echter, de tussenzone (voor bijvoorbeeld computergebruik) is niet aanwezig in dit glas.

Onze glasleveranciers

Voor onze glazen werken wij hoofdzakelijk samen met de glasleveranciers Essilor en Enot. Beide bedrijven zijn al jaren een begrip in de optiekwereld. Zij staan garant voor kwaliteit en professionaliteit. Heb je voorkeur voor een andere leverancier? Bijvoorbeeld Rodenstock of Zeiss? Dan kunnen wij hier ook in voorzien.

Maak een afspraak of kom langs. Wij staan voor je klaar!

NEEM CONTACT OP