BRILLENGLAZEN

Bij ons kun je kiezen uit verschillende soorten brillenglazen. Ieder type brillenglas heeft zijn eigen specifieke kenmerken om het zicht te verbeteren. Samen bekijken we welke soorten glazen het beste passen bij jouw situatie.


Enkelvoudige glazen

  • Een myoop persoon heeft moeite met het kijken op afstand, maar ziet voor dichtbij alles scherp.
  • Een hypermetroop persoon ziet van nabij slecht, maar op afstand over het algemeen wel goed.¬†Echter, doordat de ogen zich continu moeten inspannen om het scherpe zicht te behouden kunnen er bij inspanning zoals autorijden of aan het eind van de dag toch kijkproblemen voor de verte ontstaan.
  • Een presbyoop is iemand die problemen krijgt met lezen, wat leeftijdsgerelateerd is.

Enkelvoudige glazen helpen deze problemen op te lossen. Deze glazen zijn verkrijgbaar met verschillende coatingslagen, zoals ontspiegeling en een hardingslaag. Bij hogere sterktes kan het aan te raden zijn de glazen dunner te laten slijpen voor een beter zicht en minder gewicht op de neus.


Progressieve Glazen

Een multifocaal glas heeft een overloop in sterkte. Recht vooruit zit de sterkte voor de verte, daarna loopt het glas naar onder over tot leessterkte. In het tussengebied zie je ook helder op tussenafstanden, zoals bijvoorbeeld een computer of de dashboard van de auto.

We hebben verschillende soorten multifocaal glas. Het verschil zit hem in de hoeveelheid vertekening die aan de zijkant van het glas zit. Kijk je recht vooruit, dan is alles scherp, maar draai je je hoofd naar links of rechts dan kom je altijd in een vertekeninggebied te zitten. Hoe beter het glas, hoe minder je last hebt van deze vertekening.

Een bifocaal glas bestaat uit twee segmenten. Een voor de verte en onderin een voor het lezen. Vroeger zag je duidelijk een scheidingslijn zitten, maar door de nieuwe technieken is het leessegment bijna onzichtbaar. Dit type glas heeft als voordeel dat het minder vertekeningen geeft dan een multifocaal glas. Echter, je mist wel het tussenstuk voor bijvoorbeeld computergebruik.

Onze glasleveranciers

Voor onze glazen werken wij samen met de glasleveranciers Essilor en Enot. Beide bedrijven zijn al jaren een begrip in de optiekwereld. Zij staan garant voor kwaliteit en professionaliteit.